Ik ben Rianne, 58 jaar, moeder, partner, vriendin, dochter en onderneemster, maar vooral mezelf. Klaar om op mijn kennis, ervaring en kracht te vertrouwen en deze met jou te delen.

Er gebeurt veel in de wereld, op alle vlakken en is er veel onrust. Ik geloof niet (meer) in de oude manier van leven en ondernemen, vanuit alleen maar de mannelijke vorm en energie. Voor mij is de mannelijke manier ondersteunend en de vrouwelijke manier ontvangend en leidend. Minder vanuit het hoofd en meer vanuit het hart.

Mijn kernwaardes zijn: verbinden, transparantie, kwetsbaarheid, humor, intuïtief.  Licht- en speelsheid sluiten hierbij perfect aan. Bij alles wat ik doe of wil gaan doen, vraag ik me als eerst af: “Krijg ik hier energie van en word ik hier blij van”?

Ik hoor je denken: “Die Rianne, die staat in haar kracht en weet wat ze wil.” Ik durf sinds kort te zeggen dat dit ook zo is. Maar dit is absoluut niet altijd zo geweest. Het leven werd mij niet altijd op een dienblaadje gepresenteerd, integendeel. Op 40 jarige leeftijd heb ik een heftige burn-out gehad, gevolgd door een depressie mede vanwege mijn hoog sensitiviteit en een te veel aan mannelijke energie. Doorgaan op wilskracht en doorzettingsvermogen. Gevoel uit, overlevings-modus aan!

Van kinds af aan voel ik mij verbonden met de niet zichtbare wereld, waardoor ik mezelf vaak een vreemde eend in de bijt voelde. Alsof ik alles om mij heen vanaf de zijlijn aanschouwde. In deze situaties kon een gevoel van heimwee mij overvallen. Een gevoel van heimwee naar een ‘thuis’ naar ‘iets’ wat ik niet onder woorden kon brengen.

Ik kom uit een ondernemersgezin met hardwerkende ouders, van de generatie ‘niet lullen maar poetsen’. Door hun hard werken mentaliteit werd mijn hoog sensitiviteit niet gezien als iets positiefs. Ik leerde vooral niet te praten over hoe ik dingen beleefde, zag of voelde. Rond mijn 40e knakte er iets in mij. Het zwijgen, het in de pas lopen, mezelf anders voordoen, over mijn grenzen gaan en laten gaan werden zowel fysiek, emotioneel als mentaal te zwaar.

Via Hein, mijn partner, kwam ik in contact met energetische therapeuten en innerlijk werk. Wat een opluchting, herkenning en thuiskomen. Voor het eerst werd ik niet raar aangekeken en zag ik geen rollende ogen wanneer ik over mijn gevoelens en ervaringen praatte. Onder begeleiding ben ik dwars door mijn pijn- en schaduwstukken gegaan. Angst, onzekerheid, wantrouwen en paniek maakte plaats voor vertrouwen, liefde, acceptatie en dankbaarheid.

Toch kijk ik positief terug op deze periode in mijn leven wat achteraf bleek dit één grote blessing te zijn. Om te begrijpen en te accepteren waarom ik mezelf kwijt was, moest ik namelijk eerst naar mijn binnenwereld.

De afgelopen 10 jaar heb ik diverse verdiepende opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, coaching, hoogsensitiviteit en bewustzijn.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu meer dan ooit voel dat het leven té waardevol is om te blijven worstelen of alsmaar te twijfelen over je volgende stap. Het leven is NU en kan vanaf hier alleen maar mooier worden.

Ik geloof dat iedereen een potentie heeft en de kracht in zichzelf om deze zo goed mogelijk te vervullen en in te zetten voor een beter leven en een betere wereld voor jou en mij.

Stop met zoeken naar antwoorden buiten jezelf. Deze vind je in jezelf! De enige plek waar je ze gaat vinden.